FAQ - Veelgestelde vragen

Mocht uw vraag nog niet beantwoord zijn dan kunt u de vraag stellen via ons contact formulier

Ik heb rijbewijs B, mag ik dan een aanhanger trekken?

U mag met het rijbewijs B iedere gesloten aanhanger tot 750 kg trekken. Indien u een zwaardere lading dan 750 kg wilt trekken, dan mag uw voertuig inclusief aanhanger en laadvermogen in totaal niet meer dan 3.500 kg bedragen. Buiten deze normen heeft u minstens een rijbewijs B+ of BE nodig.

De 750 kg is in dit geval de optelsom van de lege aanhanger + belading. Als u dus een aanhanger heeft die van zichzelf 300 kg weegt en u wilt daar 450 kg  mee vervoeren, dan heeft u genoeg aan uw rijbewijs B

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen huur?

Het is belangrijk dat de aanhangwagen die u huurt de gewenste lading kan dragen. Kijk bij de gewenste aanhangwagen dus altijd goed naar het laadvermogen. Verder moet de lading binnen de bak van de aanhanger passen. De afmetingen die wij op onze website tonen zijn binnenmaten van de bak.

Welke stekker heb ik nodig?

Er bestaan 2 soorten stekkers voor aanhangwagens, de 7 - en de 13 polige. Wij hebben altijd een omvormer ter beschikking zodat deze altijd past.

Hoe ben ik verzekerd?

De huurder dient altijd zelf te zorgen voor een deugdelijke BA-autoverzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de BA-autoverzekering van het trekkende voertuig.  De lading is niet verzekerd.

Ben ik verzekerd tegen diefstal van de aanhangwagen?

De aanhangwagen is niet verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. De aanhangwagen Type 1 +2  zijn uitgerust met een Double Lock systeem en Type 3 met een Disselslot waarmee u deze kan vergrendelen om zo diefstal te voorkomen. De gehuurde aanhangwagen moet tijdens de gehele huurperiode afgesloten worden met de bijgeleverde sloten.

 

Welke snelheid mag ik maximaal rijden met de aanhangwagen?

De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen varieert per land. Indien u meerdere landen doorkruist zoek dan op voorhand op, wat de maximaal toegelaten snelheid met een aanhangwagen bedraagt.

Let op: met een aanhangwagen heeft u een langere remweg, rijdt daarom bewust, rustig en anticiperend wanneer u met een aanhangwagen rijdt.

snelweg:

  • België:      120
  • Duitsland :  80
  • Nederland   90
  • Frankrijk:  130 ( bij regen 110)
  • Spanje:      80
  • Oostenrijk: 100
  • Italië:          80
  • Zwitserland: 80

Welke legitimatie is vereist voor het huren van een aanhangwagen?

Het huren van een aanhangwagen is alleen mogelijk op vertoon van een Belgische ID-kaart en geldig rijbewijs.

 

Wat moet ik doen bij schade aan de aanhangwagen?

De aanhangwagen zal zowel bij afhaling als bij het terug brengen altijd door de verhuurder en de huurder samen geïnspecteerd worden op schade.

Alle schade, verlies en diefstal van de gehuurde aanhangwagen en de meegeleverde materialen zijn altijd voor rekening van de huurder.

Bij een ongeval, diefstal of een ander probleem dient de huurder  Aanhangwagen4U schriftelijk te verwittigen binnen de 24 uur.

 

Hoe zit het met de nummerplaat?

Voor het rijden met onze gesloten aanhangwagens heeft u een nummerplaat van het trekkende voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. Let u er op dat u wel een wettelijk geldige witte nummerplaat heeft.

Al onze aanhangwagens  hebben handige klemmetjes, zodat u uw nummerplaat gemakkelijk kunt bevestigen op de aanhangwagen.

De huurder dient zelf deze nummerplaat te voorzien.

Mag ik met de aanhangwagen naar het buitenland?

Indien de aanhangwagen wordt meegenomen naar het buitenland dient dit vooraf kenbaar gemaakt te worden aan de verhuurder. Verhuring wordt dan enkel toegestaan indien de huurder een geldig pechverhelping verzekering kan voorleggen.

De huurder is in elke situatie verantwoordelijk voor de repatriëring van de gehuurde aanhangwagen en de daarmee gepaarde kosten.

Hoe uw dakkoffer inpakken?

Probeer voor een zo soepel mogelijke rit uw bagagebox in te pakken met de juiste gewichtsverdeling. De helft van uw uitrusting moet in de ruimte tussen de dakdragers komen. De tweede helft moet aan beide uiteinden van de dakkoffer worden georganiseerd.

Hoeveel mag er in uw dakkoffer?

Dat hangt af van de maximale dakbelasting van uw auto of uw dakkoffer.

Thule-dakkoffers hebben een laadvermogen van ongeveer 75kg en de meeste voertuigen hebben dezelfde maximale capaciteit. Neem contact op met uw autofabrikant om te zien of dat het geval is voor uw auto.

Probeer bij het inpakken van uw dakkoffer in het algemeen lichtere, omvangrijke items zoals tenten, kleding of slaapzakken in te pakken.

Welke afstand tussen dakdragers?

 

Wat is een dakdrager?

Dakdragers zijn een stel metalen stangen die op het dak van een auto worden bevestigd. Zij worden gebruikt voor het vervoer van omvangrijke voorwerpen zoals bagage, dakkoffers, fietsdragers, kano's, kajaks of ski's.

Het merk THULE

Het Zweedse merk Thule is al jarenlang één van de grootste spelers op het gebied van hoogwaardige bagagesystemen. Thule ontwikkelt producten die duurzaam, veilig en gemakkelijk in gebruik zijn om ervoor te zorgen dat al uw avonturen in het leven nog eenvoudiger worden. Op Dakkofferstore bieden wij een breed aanbod dakkoffers aan, met bijbehorende dakkoffer accessoires. De dakkoffers van Thule zijn gestroomlijnd voor de minimale weerstand en zijn zo ontwikkeld dat ze alle weersomstandigheden zullen doorstaan. De dakkoffers van Thule worden optimaal getest in hun eigen Thule Test Center, waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit en veiligheid. Met een dakkoffer van Thule vervoert u uw bagage zo veilig en goed mogelijk!

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN Huur Aanhangwagen Pdf
PDF – 112,2 KB 27 downloads
ALGEMENE VOORWAARDEN Huur Dakkoffer
PDF – 235,9 KB 54 downloads
ALGEMENE VOORWAARDEN Huur Dakdragers
PDF – 235,8 KB 51 downloads